İshal Nasıl Geçer?
Ancak içinde kan ve mukus olan nasioluo dışkılama, yüksek ateş ve şiddetli karın ağrısı ile seyreden ishal vakalarında antibiyotik kullanımı gerekebilir. Genel olarak ishalli çocuklara herhangi bir ishal kesici ilacın verilmesine gerek yoktur. Antimikrobiyal tedavi gereken bakteriyel ve protozoal ishallerinde uygun tedaviye başlanır. Antibiyotikler virüsleri öldürmediğinden ishal vakalarının çoğunda antibiyotik kullanımına ihtiyaç yoktur. Çocukluk çağı ishallerinin büyük çoğunluğunun virüslere bağlı olduğunu ve 3-6 gün içinde kendiliğinden düzelebilir. Bu ilaçların ishalin kesilmesine katkısı olmadığı gibi, bazen ciddi zararlara yol açmaktadır.. Doktora danışılmadan kesinlikle antibiyotik kullanılmamalıdır.
İshal Nedir?
Besinlerin saklanma koşullarına bağlı olarak mikroplarda ve ishal nasıl geçer ürettikleri toksinlerinde artış görülmektedir. Bunun için uzun süre dışarıda açık bir şekilde beklemiş olan gıdaların tüketilmemesi gerekmektedir. Bu enfeksiyon içeren besinleri tüketen çocuklar, genellikle gastroenterit olarak bilinen ishal durumu ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle tatilde açık büfelerde uzun süre dışarıda kalmış süt, krema, mayonez, et içerikli yiyecekler çocuklarda ishale neden olabilir, çocukları bu besinlerden uzak tutmak gerekir. Dondurma, çikolata gibi çabuk eriyen ve bozulabilen yiyecekler de çocuklarda ishale yol açabilir. Hava sıcaklıklarının giderek artması ile bakteriyel enfeksiyon ajanları da besinlerde kolay ve hızlı bir şekilde üreyebilmektedir. Bu konuda da dikkatli olunmalıdır..
Uzun Süren İshal Durumunda Ne Yapılmalıdır?
İshal tedavisinde en önemli noktalar, vücudun ishal nedeniyle kaybettiği sıvı ve tuzları mümkünse ağız yoluyla geri almasını sağlamak, beslenmenin sürdürülmesi ve vakit kaybetmeden doktora başvurulmasıdır. Çocuklarda görülen ishal tablolarının büyük çoğunluğu hafif-orta derecede ishal vakalarıdır ve çoğunlukla ev şartlarında tedavi edilebilir. İlk olarak alınması gereken önlemler şunlardır:.
İshal Belirtileri Nelerdir?
İshal, mevsim geçişlerinin gerçekleştiği dönemlerde hassaslaşan insan vücudunda oluşan bir rahatsızlıktır. Bu nedenle ishal nasıl geçer? sorgusu mevsimlerin geçiş evrelerinde her insanın cevabını bilmek isteyeceği bir soru haline dönüşür..
İshal Tedavisinde Antibiyotik Kullanılır mı?
İshale sebep olan birçok farklı mikrop vardır. Rotavirüs, Norwalk, Astro virüs gibi virüsler antibiyotikle tedavi edilemez. Campylobacter, Salmonella, Shigella ve Escherichia coli gibi bakterilerin sebep olduğu ishaller ise antibiyotikle tedavi edilebilir; fakat genellikle bakteri belirlenene kadar kişi zaten iyileşmeye başlamış olur..